Öka din kundnöjdhet och försäljning med en livechatt

Kundchatt Live

Erbjud dina kunder support i realtid via oss med en inbyggda Kundchatt. Du behöver inte ladda ner några externa applikationer eller lägga till någonting i din licens. Allt finns redan integrerat. Proaktiv kundsupport tillåter dig att bjuda in dina besökare till samtal när de har varit inne på din hemsida ett tag. Bli mer effektiv, sälj mer, hantera invändningar och bidra aktivt till en mer kundorienterad webbplats.

Proaktiv kundservice

Engagera dina besökare genom att proaktivt bjuda in dem att chatta live med dina agenter. Du sätter enkelt upp anpassade chattinbjudningar för olika webbadresser på din hemsida (t.ex. din produktsida sida). Bjud in besökare att chatta med dig under kassaprocessen, öka köpförtroendet och omvandla dem till betalande kunder genom att en verklig person chattar med kunden och möter deras funderingar. Anpassa enkelt tidbestämmelser för dina chattinbjudningar.

Kundtjänst

Det spelar ingen roll var dina kunder är, de kan alltid höra av sig och få den hjälp de behöver. Vi har öppet jämt och hanterar över massor av kundkontakter per år.
Vi erbjuder kvalificerad outsourcing av kundtjänst och kundservice och vi tar hand om hela eller delar av din inkommande och utgående kundkommunikation oavsett storleken på ditt företag. 

forum

Skapa ett eget Forum med dina kunder. Varje foruminlägg omvandlas till ett ärende som vi kan svara och hantera direkt.

FLERSPRÅKIG

Stöd dina kunder på ett språk de talar. Kunskapsbank och Forum på deras modersmål. Överför automatiskt utländskaärenden till rätt avdelning. VI stödjer för närvarande 24 språk, och vi förbättrar hela tiden översättningarna och lägger till fler språk till listan.

Öka din kundnöjdhet och försäljning med en livechatt

Vill du kunna fånga upp besökare som har frågor i din webbutik direkt?
Att låta oss sköta din livechatt i din webbutik är normalt sett en åtgärd som gör fler av dina besökare till kunder, dvs höjer din konvertering rejält. Besökaren uppskattar möjlighet till dialog och det ger förutom ökad försäljning även ökad kundnöjdhet. Det skapar dessutom en inblick i vad det besökarna vill veta och vad de saknar på hemsidan och du därmed kan förbättra och/eller förtydliga.

Förlorar du pengar nu?
Har du inte en chatt på plats förlorar du alltså med allra högsta sannolikhet kunder och pengar nu. Chatten ger kunder som undrar något en direkt möjlighet att fråga och få svar på sin fråga. En besökare som frågar ligger ofta nära ett köp och kan du besvara frågeställningen direkt är det också hög sannolikhet att köpet görs hos dig och inte hos en konkurrent. Ofta kan det vara något så enkelt som en för kunden lite otydlig produktbeskrivning eller en fråga om leveranstid.

Ok, Hur gör man för att komma igång?
Det är ofta väldigt enkelt att komma igång. 
Rent tekniskt behöver man normalt sett enbart lägga in ett litet script på hemsidan/webbutiken. I din e-handelsplattform. Vi kan även  ställa in hur man vill att livechatten skall se ut och fungera i din webbutik .
​​​​​​​